Auditul vulnerabilitatilor de securitate IT mentine avantajul competitiv al unei organizatii, protejandu-i confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea datelor

Traim intr-o lume in care informatia este una dintre cele mai valoroase proprietati ale unei companii. In fiecare zi se proceseaza si se combina miliarde de date cu scopul de a crea alte informatii de valoare care decid avantajul competitiv al unei organizatii fata de concurentii sai. 

Schimbul intens de informatii cu ajutorul retelelor informatice a facut sa creasca insa si riscul aparitiei incidentelor de securitate a datelor gestionate de companii, iar statisticile spun ca pana in 2018, la nivel global, 30% dintre organizatii vor adopta tehnologii de analiza software pentru securizarea datelor

In ceea ce priveste necesitatea protectiei datelor publice stocate in cloud, 20% dintre companii vor opta pentru dezvoltarea de programe de guvernare de securitate a datelor

Astfel, pana in 2019 se estimeaza o dublare a investitiilor in aplicatii de securitate, de la 600 milioane USD in 2014 la peste 1,2 miliarde USD. 

Aceste cifre arata clar ca, la nivel mondial, organizatiile au devenit din ce in ce mai constiente de necesitatea unui proces prin care sa se determine vulnerabilitatile la care sunt expuse sistemele lor informatice si de utilitatea sa pentru activarea masurilor care sa faca posibilila minimalizarea efectelor negative ale incidentelor.

Auditul de identificare a vulnerabilitatilor de securitate IT este un instrument aflat la indemana oricarei companii. El ii protejeaza confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea datelor asigurandu-i astfel avantajul competitiv.

In portofoliul de solutii furnizate de SIVECO Romania, serviciile de audit de securitate pentru verificarea vulnerabilitatii sistemelor informatice ocupa un loc deosebit de important. 

“Tehnicile utilizate de specialistii SIVECO in identificarea si evaluarea vulnerabilitatilor se bazeaza pe cele mai bune practici in domeniu la nivel international, vulnerabilitatile descoperite in urma verificarii, fiind clasificate in functie de nivelul de risc”, spune Horatiu Nistor, Chief Information Office in cadrul SIVECO Romania

Cu o experienta de peste 24 de ani in domeniul IT&C si al securitatii informatice in toate domeniile de activitate, SIVECO a demonstrat capabilitati unice privind auditarea sistemelor informationale, realizand servicii de auditare a securitatii atat in proiectele proprii, cat si pentru sisteme informatice realizate de catre terti. 

Compania a realizat mai multe tipuri de servicii in domeniul securitatii informatice, atat pentru clientii nationali, cat si pentru cei internationali. 

Pe baza recomandarilor rezultate in urma auditului de securitate, organizatiile obtin beneficii multiple si semnificative pentru desfasurarea activitatii in conditii optime:

– Reducerea sau eliminarea riscurilor IT care pot aparea in reteaua de date

– Accelerarea si cresterea eficientei proceselor organizationale

– Imbunatatirea fluxurilor de informatii din organizatie

-Prevenirea viitoarelor pierderi operationale

– Reducerea si optimizarea costurilor pentru viitoarele investitii in infrastructura

– Verificarea capacitatii retelei actuale de a sprijini procesele de afaceri

– Asigurarea unui avantaj competitiv si cresterea perspectivelor de business.

Echipa de specialisti SIVECO in servicii de auditare a vulnerabilitatilor sistemelor informatice, utilizeaza instrumente si resurse adaptate fiecarui profil de business, recunoscute si certificate de standarde internationale.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *