Ai întrebat: Ce se întâmplă dacă resetez BIOS-ul la setările din fabrică?

Ce este BIOS-ul și ce se întâmplă când configurația BIOS este resetată la valorile implicite? … Resetarea configurației BIOS la valorile implicite poate necesita reconfigurarea setărilor pentru orice dispozitiv hardware adăugat, dar nu va afecta datele stocate pe computer.

Este sigur să resetați BIOS-ul la implicit?

Resetarea bios-ului nu ar trebui să aibă niciun efect sau să vă deterioreze computerul în niciun fel. Tot ce face este să resetați totul la valoarea implicită. În ceea ce privește vechiul CPU blocat în frecvență la ceea ce era cel vechi, ar putea fi setări sau ar putea fi, de asemenea, un procesor care nu este (pe deplin) suportat de bios-ul dvs. actual.

Resetarea BIOS-ului șterge datele?

Cel mai adesea, resetarea BIOS-ului va reseta BIOS-ul la ultima configurație salvată, sau resetează BIOS-ul la versiunea BIOS livrată cu computerul. Uneori, acesta din urmă poate cauza probleme dacă setările au fost modificate pentru a ține cont de modificările hardware sau ale sistemului de operare după instalare.

Care sunt setările implicite ale BIOS-ului?

BIOS-ul dvs. conține, de asemenea, o opțiune Load Setup Defaults sau Load Optimized Defaults. Această opțiune resetează BIOS-ul la setările implicite din fabrică, încărcând setările implicite optimizate pentru hardware-ul dvs.

Cum îmi resetez BIOS-ul la setările din fabrică?

Resetați BIOS-ul la setările implicite (BIOS)

 1. Accesați utilitarul de configurare BIOS. Consultați Accesarea BIOS-ului.
 2. Apăsați tasta F9 pentru a încărca automat setările implicite din fabrică. …
 3. Confirmați modificările evidențiind OK, apoi apăsați Enter. …
 4. Pentru a salva modificările și a ieși din utilitarul de configurare BIOS, apăsați tasta F10.

O resetare din fabrică șterge totul?

Cand tu face o resetare din fabrică pe dumneavoastră Android dispozitiv, șterge toate datele de pe dispozitiv. Este similar cu conceptul de formatare a hard disk-ului unui computer, care șterge toate indicatoarele către datele dvs., astfel încât computerul nu mai știe unde sunt stocate datele.

Ce să faci după resetarea BIOS-ului?

Încercați să deconectați hard disk-ul și porniți sistemul. Dacă se blochează la un mesaj BIOS care spune „Eșec la pornire, introduceți discul de sistem și apăsați Enter”, atunci RAM-ul dumneavoastră este probabil în regulă, deoarece a fost POSTATĂ cu succes. Dacă este cazul, concentrează-te pe hard disk. Încercați să reparați Windows cu discul dvs. de sistem.

Ștergerea CMOS este sigură?

Ștergerea CMOS nu afectează în niciun fel programul BIOS. Ar trebui să ștergeți întotdeauna CMOS-ul după ce actualizați BIOS-ul deoarece BIOS-ul actualizat poate folosi diferite locații de memorie în memoria CMOS, iar datele diferite (greșite) pot cauza o funcționare imprevizibilă sau chiar nicio operațiune.

Cum modific setările BIOS?

Cum să intrați în BIOS pe un computer cu Windows 10

 1. Navigați la Setări. Puteți ajunge acolo făcând clic pe pictograma roată din meniul Start. …
 2. Selectați Actualizare și securitate. …
 3. Selectați Recuperare din meniul din stânga. …
 4. Faceți clic pe Reporniți acum sub Pornire avansată. …
 5. Faceți clic pe Depanare.
 6. Faceți clic pe Opțiuni avansate.
 7. Selectați Setări firmware UEFI. …
 8. Faceți clic pe Restart.

Cum îmi resetez BIOS-ul fără monitor?

Campion. O modalitate ușoară de a face acest lucru, care va funcționa indiferent de placa de bază pe care o aveți, puneți comutatorul de pe sursa de alimentare la oprit (0) și scoateți bateria cu buton argintiu de pe placa de bază timp de 30 de secunde, pune-l la locporniți din nou sursa de alimentare și porniți, ar trebui să vă resetați la setările implicite din fabrică.

Cum intru în BIOS?

Pentru a accesa BIOS pe un PC cu Windows, trebuie apăsați tasta BIOS setată de producător care ar putea fi F10, F2, F12, F1 sau DEL. Dacă PC-ul dvs. trece prea repede prin pornirea autotestării, puteți intra în BIOS și prin setările avansate de recuperare a meniului de pornire ale Windows 10.

#întrebat #întâmplă #dacă #resetez #BIOSul #setările #din #fabrică

You may also like...