Ai întrebat: Cum văd metadatele în Lightroom?

În modulul Bibliotecă, panoul Metadate afișează numele fișierului, calea fișierului, evaluarea, eticheta textului și metadatele EXIF ​​și IPTC ale fotografiilor selectate. Utilizați meniul pop-up pentru a alege un set de câmpuri de metadate. Lightroom Classic are seturi prefabricate care afișează diferite combinații de metadate.

Cum văd detaliile fotografiilor în Lightroom?

În modulul Bibliotecă, alegeți Vizualizare > Opțiuni de vizualizare. În fila Vizualizare lupă din caseta de dialog Opțiuni vizualizare bibliotecă, selectați Afișare suprapunere de informații pentru a afișa informații cu fotografiile dvs.

Cum editez metadatele în Lightroom?

Editați o presetare a metadatelor

 1. Din meniul Presets din panoul Metadate, alegeți Edit Presets.
 2. Alegeți presetarea pe care doriți să o editați din meniul pop-up Presetare.
 3. Editați câmpurile de metadate și modificați setările.
 4. Faceți clic din nou pe meniul pop-up Preset și alegeți Update Preset [preset name]. Apoi, faceți clic pe Terminat.

27.04.2021

Cum elimin metadatele din Lightroom?

Am găsit cel mai simplu mod de a elimina datele EXIF ​​este să o fac în Lightroom sau Photoshop: în Lightroom, alegeți „Numai drepturi de autor” din meniul drop-down secțiunea Metadate în timp ce exportați o imagine pentru a elimina datele EXIF ​​(acest lucru va elimina majoritatea datelor, dar nu informații despre drepturile de autor, miniatură sau dimensiuni).

Cum văd metadatele unei imagini?

Deschideți EXIF ​​Eraser. Atingeți Selectați imaginea și eliminați EXIF. Selectați imaginea din biblioteca dvs.

Urmați acești pași pentru a vizualiza datele EXIF ​​pe smartphone-ul Android.

 1. Deschideți Google Foto pe telefon – instalați-l dacă este necesar.
 2. Deschide orice fotografie și atinge pictograma i.
 3. Aceasta vă va afișa toate datele EXIF ​​de care aveți nevoie.

9.03.2018

Cum văd numele fișierelor în Lightroom?

Din fericire, există o opțiune pentru a afișa numele fișierului în vizualizarea grilă. Vizualizare > Opțiuni de vizualizare (ctrl + J) > filă Vizualizare grilă „suplimente pentru celule compacte” > bifați „Etichetă de sus” > alegeți numele copiei numelui de bază al fișierului.

Cum folosești metadatele?

Adăugarea de metadate la fișiere și utilizarea presetărilor

 1. În modul Gestionare, selectați unul sau mai multe fișiere în panoul Listă de fișiere.
 2. În panoul Proprietăți, selectați fila Metadate.
 3. Introduceți informații în câmpurile de metadate.
 4. Faceți clic pe Aplicare sau apăsați pe Enter pentru a aplica modificările.

Ce este starea metadatelor?

Metadate Status conține informații administrative menite să ajute în procesul de gestionare a metadatelor, oferind o înregistrare a stării curente și pe termen lung a unei resurse de date. Acest element de metadate cuprinde următoarele subelemente. ID de intrare. Definiție: un identificator unic pentru înregistrarea de metadate.

Unde sunt stocate presetările metadatelor Lightroom?

Noua locație pentru folderul Lightroom Presets se află în folderul „AdobeCameraRawSettings”. Pe un computer cu Windows, veți găsi acest lucru în folderul Utilizatori.

Care este diferența dintre Lightroom și Lightroom Classic?

Diferența principală de înțeles este că Lightroom Classic este o aplicație bazată pe desktop, iar Lightroom (nume vechi: Lightroom CC) este o suită de aplicații integrată bazată pe cloud. Lightroom este disponibil pe mobil, desktop și ca versiune web. Lightroom stochează imaginile dvs. în cloud.

Unde sunt stocate fișierele XMP în Lightroom?

Sub fila „Metadate” veți găsi opțiunea pe care o puteți activa și dezactiva. Această opțiune salvează automat orice modificări pe care le faceți unui fișier RAW în Lightroom (ajustări de bază, decupare, conversie alb-negru, clarificare etc.) în fișierele secundare XMP care sunt salvate chiar lângă fișierele RAW originale.

Poate Lightroom să editeze datele Exif?

Lightroom Guru

Numai atunci se vor schimba datele EXIF ​​în panoul Metadate. Dar imaginați-vă că ați adăugat deja cuvinte cheie sau ați editat imaginile – dacă faceți Citire metadatele din fișier ar suprascrie această lucrare.

Cum arată datele EXIF?

Datele EXIF ​​ale unei fotografii conțin o mulțime de informații despre camera dvs. și, eventual, unde a fost făcută fotografia (coordonatele GPS). … Aceasta poate include data, ora, setările camerei și posibilele informații despre drepturile de autor. De asemenea, puteți adăuga metadate suplimentare la EXIF, cum ar fi prin intermediul software-ului de procesare a fotografiilor.

Ce sunt metadatele în Lightroom?

Metadatele sunt un set de informații standardizate despre o fotografie, cum ar fi numele autorului, rezoluția, spațiul de culoare, drepturile de autor și cuvintele cheie aplicate acesteia. … Pentru toate celelalte formate de fișiere acceptate de Lightroom Classic (JPEG, TIFF, PSD și DNG), metadatele XMP sunt scrise în fișiere în locația specificată pentru acele date.

#întrebat #Cum #văd #metadatele #în #Lightroom

You may also like...