Cel mai bun răspuns: Cum schimb modul SATA la BIOS în Windows 10?

Cum schimb modul SATA în Windows 10?

Faceți clic dreapta pe meniul Start Windows. Alegeți Command Prompt (Administrator). Reporniți computerul și intrați în BIOS Setup (tasta de apăsat variază între sisteme). Schimbați modul de funcționare SATA la AHCI de la IDE sau RAID (din nou, limba variază).

Cum schimb AHCI în BIOS?

1. Activați modul AHCI în BIOS

 1. Închideți-vă sistemul.
 2. Porniți sistemul și atingeți tasta F2 pentru a porni în BIOS.
 3. Accesați Configurația sistem sau hardware (aceasta va diferi în funcție de BIOS).
 4. Căutați modul AHCI sau SATA.
 5. Activați AHCI sau în modul SATA, setați-l la AHCI.
 6. Salvați și ieșiți din BIOS.
 7. AHCI va fi activat.

Cum îmi schimb modul hard disk SATA de la IDE la AHCI în Windows 10?

Merge în setul BIOS modul SATA la IDE și porniți în sistem. Schimbați valoarea 0 DWORD de la 3 la 0. Reporniți și schimbați controlerul SATA la AHCI în BIOS. Acum lăsați-l să pornească în modul sigur, WIN 10 va instala driverele necesare pentru AHCI.

Trebuie să schimb setările BIOS pentru SSD?

Pentru SSD obișnuit, SATA, asta este tot ce trebuie să faceți în BIOS. Un singur sfat care nu este legat doar de SSD-uri. Lăsați SSD ca prim dispozitiv BOOT, doar schimba pe CD folosind rapid Alegerea BOOT (verificați manualul MB care este butonul F pentru asta), astfel încât să nu trebuie să intrați din nou în BIOS după prima parte a instalării Windows și prima repornire.

Ce este modul UEFI?

Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) este o specificație disponibilă public care definește o interfață software între un sistem de operare și firmware-ul platformei. … UEFI poate suporta diagnosticarea de la distanță și repararea computerelor, chiar și fără sistem de operare instalat.

Cum schimb AHCI în modul SATA?

În UEFI sau BIOS, găsiți setările SATA pentru a selecta modul pentru dispozitivele de memorie. Comutați-le la AHCI, salvați setările și reporniți computerul. După repornire, Windows va începe instalarea driverelor SATA, iar când se termină, vă va cere o altă repornire. Faceți-o și modul AHCI în Windows va fi activat.

Cum știu dacă AHCI este SATA?

Faceți clic pe săgeata de lângă „Controle IDE ATA/ATAPI” pentru a afișa lista driverelor de controler utilizate în prezent de sistemul dvs. d. Verificați o intrare care conține acronimul „AHCI”. Dacă există o intrare și nu există semn de exclamare galben sau „X” roșu peste ea, atunci modul AHCI este activat corespunzător.

Pot trece de la RAID la AHCI fără a reinstala Windows?

Există, de fapt, o modalitate de a comuta operarea de la oricare IDE / RAID la AHCI în Windows 10 fără a fi nevoie să reinstalați. … Schimbați modul de operare SATA la AHCI fie din IDE, fie din RAID. Salvați modificările și ieșiți din Setup și Windows va porni automat în Safe Mode. Faceți clic dreapta pe meniul Start din Windows încă o dată.

Este AHCI rău pentru SSD?

Pentru a-ți răspunde la întrebare, da! Activați modul AHCI pe placa de bază dacă utilizați o unitate SSD. De fapt, nu ar strica să-l activați chiar dacă nu aveți un SSD. Modul AHCI activează funcții pe hard disk-uri care maximizează performanța acestora.

Cum fac ca BIOS-ul să-mi recunoască hard diskul?

Verificați dacă hard disk-ul este dezactivat în BIOS

 1. Reporniți computerul și intrați în configurarea sistemului (BIOS) apăsând F2.
 2. Verificați și activați detectarea hard diskului în configurațiile de sistem.
 3. Activați detectarea automată pentru scopuri viitoare.
 4. Reporniți și verificați dacă unitatea este detectabilă în BIOS.

#Cel #mai #bun #răspuns #Cum #schimb #modul #SATA #BIOS #în #Windows

You may also like...