Cum ajungi la sfârșitul fișierului în Linux VI?

Pe scurt, apăsați tasta Esc și apoi apăsați Shift + G pentru a muta cursorul la sfârșitul fișierului în editorul de text vi sau vim sub Linux și sisteme similare Unix.

Cum navighez la sfârșitul unei linii în vi?

Răspuns scurt: Când sunteți în modul de comandă vi/vim, utilizați caracterul „$” pentru a vă deplasa până la capătul liniei curente.

Cum văd sfârșitul unui fișier în Linux?

Comanda de coadă este un utilitar Linux de bază folosit pentru a vizualiza sfârșitul fișierelor text. De asemenea, puteți utiliza modul Urmărire pentru a vedea linii noi pe măsură ce sunt adăugate într-un fișier în timp real. tail este similar cu utilitarul head, folosit pentru vizualizarea începutului fișierelor.

Cum navighez în vi?

Când începeți vi , cursorul se află în colțul din stânga sus al ecranului vi. În modul de comandă, puteți muta cursorul cu un număr de comenzi de la tastatură.

Deplasarea cu tastele săgeți

  1. Pentru a vă deplasa la stânga, apăsați h .
  2. Pentru a vă deplasa la dreapta, apăsați l .
  3. Pentru a vă deplasa în jos, apăsați j .
  4. Pentru a vă deplasa în sus, apăsați k .

Care sunt cele două moduri de vi?

Două moduri de operare în vi sunt modul de intrare și modul de comandă.

Care este comanda pentru a șterge și a tăia linia curentă în vi?

Tăiere (Ștergere)

Mutați cursorul în poziția dorită și apăsați tasta d, urmată de comanda de mișcare. Iată câteva comenzi utile de ștergere: dd – Șterge (tăi) linia curentă, inclusiv caracterul newline.

Cum obțin ultimele 50 de linii în Linux?

cap -15 /etc/passwd

Pentru a vedea ultimele rânduri ale unui fișier, utilizați comanda coadă. tail funcționează la fel ca head: tastați tail și numele fișierului pentru a vedea ultimele 10 rânduri ale acelui fișier, sau tastați tail -number nume fișier pentru a vedea ultimele linii numerice ale fișierului.

Cum văd o comandă în Linux?

se folosește comanda watch în Linux pentru a executa un program periodic, afișând rezultatul pe ecran complet. Această comandă va rula comanda specificată în argument în mod repetat, arătând rezultatul și erorile sale. În mod implicit, comanda specificată va rula la fiecare 2 secunde și ceasul va rula până când este întrerupt.

Ce este sfârșitul fișierului în Linux?

EOF înseamnă End-Of-File. „Declanșarea EOF” în acest caz înseamnă aproximativ „făcând programul conștient că nu se va mai trimite nicio intrare„. În acest caz, deoarece getchar() va returna un număr negativ dacă nu este citit niciun caracter, execuția este încheiată.

Care sunt cele 4 taste de navigare din vi?

Mai jos sunt cele patru navigare care se pot face linie cu linie.

  • k – navigați în sus.
  • j – navigați în jos.
  • l – navigați în partea dreaptă.
  • h – navigați în partea stângă.

Ce este Ctrl I în Vim?

Ctrl-i este pur și simplu a în modul de inserare. În modul normal, Ctrl-o și Ctrl-i trec utilizatorul prin „lista lor de sărituri”, o listă cu locurile în care a fost cursorul. Jumplist poate fi folosit cu funcția de remediere rapidă, de exemplu pentru a intra rapid într-o linie de cod care conține erori.

#Cum #ajungi #sfârșitul #fișierului #în #Linux

You may also like...