Cum funcționează Expect în Linux?

Comanda Linux expect duce scrierea de scripturi la un nivel cu totul nou. În loc să automatizeze procesele, automatizează rularea și răspunsul la alte scripturi. Cu alte cuvinte, puteți scrie un script care vă întreabă cum sunteți și apoi creați un script de așteptare care să îl ruleze și să îi spună că sunteți bine.

Visând la o femeie îmbrăcată î...
Visând la o femeie îmbrăcată în negru
Ce este pachetul de așteptare în Linux?

Așteptați este un program care „vorbește” cu alte programe interactive conform unui script. În urma scriptului, Expect știe la ce se poate aștepta de la un program și care ar trebui să fie răspunsul corect. … Se comportă exact ca dorința lui Expect și Tk. Expect poate fi folosit și direct în C sau C++ (adică fără Tcl).

Ce se așteaptă în Unix?

Așteptați este un utilitar de scriptare și testare UNIX care poate fi utilizat cu aplicații bazate pe SSH, cum ar fi Oracle VM CLI. Scripturile Expect pot avea orice sufix de nume de fișier doriți, deși, în general, au o extensie .exp.

Cum rulezi un script expect?

1. Executați scriptul aștept de la linia de comandă folosind opțiunea -c. expect vă permite, de asemenea, să îl executați direct în linia de comandă folosind opțiunea -c, așa cum se arată mai jos. Odată ce rulați scriptul de mai sus, așteaptă noua linie (n) și la apăsarea tastei Enter, va tipări mesajul „apăsat enter” și va ieși.

Ce se așteaptă să facă EOF?

Comanda finală „așteptați eof” face ca scriptul să aștepte finalul fișierului în ieșirea lui passwd . Similar cu timeout , eof este un alt model de cuvinte cheie. Această așteptare finală așteaptă efectiv ca passwd să finalizeze execuția înainte de a returna controlul scriptului.

Cum se instalează aștept în Linux?

$ yum se așteaptă la instalare

Prima linie definește calea comenzii aștept, care este #!/usr/bin/expect . Pe a doua linie de cod, dezactivăm timeout-ul. Apoi porniți scriptul folosind comanda spawn. Putem folosi spawn pentru a rula orice program dorim sau orice alt script interactiv.

Ce este un instrument de așteptare?

Așteptați este un instrument pentru automatizarea aplicațiilor interactive precum telnet, ftp, passwd, fsck, rlogin, tip etc.. … Veți descoperi că Expect este un instrument absolut de neprețuit – folosindu-l, veți putea automatiza sarcini la care nici măcar nu v-ați gândit până acum – și veți putea face această automatizare rapid și ușor.

Cum instalez manual un expect?

Soluţie:

  1. Descărcați pachetul ecpect din linkul de mai jos. http://sourceforge.net/projects/aştepta/
  2. Instalare pachetele de dependență necesare „Tcl/Tk” toolkit. # yum instalare tcl.
  3. Instalareaştepta” pachet folosind comenzile de mai jos.

Ce este trimiterea — în așteptare?

trimite – Comanda de trimitere este folosită pentru a trimite un răspuns la un script sau program. așteaptă – Așteaptă comanda așteaptă intrarea. Cu alte cuvinte, așteaptă rezultatul programului. spawn – Comanda spawn este folosită pentru a lansa un script sau un program, cum ar fi shell, SSH, FTP, Telnet, SCP și așa mai departe.

Cum mă aștept la un script bash?

Cum să utilizați Expect în scriptul Bash

  1. Pasul 1: Creați un fișier nou. vi expectcmd.
  2. Pasul 2: Copiați și inserați conținutul de mai jos în fișier. …
  3. Pasul 3: Faceți fișierul executabil de proprietarul fișierului, executați comanda de mai jos. …
  4. Pasul 4: Dați comenzile ca argument împreună cu scriptul expectcmd.

La ce tip de terminal se așteaptă CLI?

Expect este folosit pentru a automatiza controlul aplicațiilor interactive, cum ar fi Telnet, FTP, passwd, fsck, rlogin, tip, SSH și altele. Așteptați-vă utilizări pseudoterminale (Unix) sau emulează o consolă (Windows)pornește programul țintă și apoi comunică cu acesta, la fel ca un om, prin interfața terminalului sau a consolei.

Cum verifici dacă expect este instalat în Linux?

Astăzi, vom vedea cum să aflăm dacă un pachet este instalat sau nu în sistemele de operare Linux și Unix. Găsirea pachetelor instalate în modul GUI este ușoară. Tot ce trebuie să facem este să deschidem meniul sau Dash și să introducem numele pachetului în caseta de căutare. Dacă pachetul este instalat, veți vedea intrarea din meniu.

Cum obțin EOF?

EOF este o constantă simbolică care înseamnă End Of File și corespunde cu Secvența Ctrl-d: când apăsați Ctrl-d în timp ce introduceți date, semnalați sfârșitul introducerii.

La ce folosește << în Linux?

O comandă cu operatorul << va face următoarele lucruri: Lansați programul specificat în stânga operatorului, cat de exemplu. Trimiteți toate cele citite, cu excepția valorii EOF, la intrarea standard a programului din stânga.

Ce este caracterul EOF în Linux?

Operatorul EOF este utilizat în multe limbaje de programare. Acest operator reprezintă sfârșitul fișierului. Comanda „cat”, urmată de numele fișierului, vă permite să vizualizați conținutul oricărui fișier din terminalul Linux.

#Cum #funcționează #Expect #în #Linux

You may also like...