Cum mut fișierele cu excepția unuia în Linux?

Cum mut fișiere cu excepția unui fișier în Linux?

Mutați toate fișierele cu excepția unuia

 1. găsi.
 2. grep.
 3. ls.
 4. mv.
 5. sed.
 6. xargs.

Cum exclud un fișier în Linux?

Excludeți fișiere și directoare dintr-o listă. Când trebuie să excludeți un număr mare de fișiere și directoare diferite, puteți utiliza rsync –exclude-de la steag. Pentru a face acest lucru, creați un fișier text cu numele fișierelor și directoarelor pe care doriți să le excludeți. Apoi, treceți numele fișierului opțiunii –exlude-from.

Cum copiez un folder cu excepția unuia în Linux?

De asemenea, putem folosi comanda cp pentru a copia foldere dintr-o locație în alta, excluzând anumite directoare. Accesați directorul sursă, adică ostechnix în cazul nostru. Comanda de mai sus va copia tot conținutul folderului curent ostechnix, cu excepția sub-directorului dir2 și le va salva în directorul /home/sk/backup/.

Cum folosesc find în Linux?

Exemple de bază

 1. găsi . – denumește acest fișier.txt. Dacă trebuie să știți cum să găsiți un fișier în Linux numit acest fișier. …
 2. găsiți /home -nume *.jpg. Căutați pe toate. jpg în /home și directoarele de sub acesta.
 3. găsi . – tip f -gol. Căutați un fișier gol în directorul curent.
 4. găsiți /home -user randomperson-mtime 6 -iname „.db”

Cum fac grep în toate fișierele, cu excepția unuia?

grep –exclude-dir exemple

În exemplul următor, folosim grep –exclude-dir pentru a exclude unul sau mai multe directoare. ➜ grep –exclude-dir „test” -R „grep” . … ➜ grep –exclude-dir „test” –exclude-dir „backup” -R „grep” . …

Cum folosesc rsync în Linux?

Copiați un fișier sau un director de la mașina locală la cea de la distanță

Pentru a copia directorul /home/test/Desktop/Linux în /home/test/Desktop/rsync pe o mașină la distanță, trebuie să specificați adresa IP a destinației. Adăugați adresa IP și destinația după directorul sursă.

Cum exclud un director în Linux?

Metoda 1: Utilizarea opțiunii „-prune -o”

Putem exclude directoare folosind ajutorul comutatoarelor „cale“, „prune“, „o“ și „print“ cu comanda find. Directorul „bit” va fi exclus din căutarea de căutare!

Cum copiezi un fișier în Linux?

Exemple de fișiere de copiere Linux

 1. Copiați un fișier într-un alt director. Pentru a copia un fișier din directorul curent într-un alt director numit /tmp/, introduceți:…
 2. Opțiune verbală. Pentru a vedea fișierele pe măsură ce sunt copiate, treceți opțiunea -v după cum urmează la comanda cp: …
 3. Păstrați atributele fișierului. …
 4. Copierea tuturor fișierelor. …
 5. Copie recursiva.

Cum copiați și excludeți fișiere în Linux?

Fără bara oblică finală, înseamnă că copiați sursa folderului în destinație . Alternativ, dacă aveți o mulțime de directoare (sau fișiere) de exclus, puteți utiliza –exclude-from=FIȘIER unde FILE este numele unui fișier care conține fișiere sau directoare de exclus.

Ce face comanda cp în Linux?

Este folosită comanda Linux cp pentru a copia fișiere și directoare în altă locație. Pentru a copia un fișier, specificați „cp” urmat de numele fișierului de copiat.

Ce este rm în comanda Linux?

rm reprezintă elimina aici. Comanda rm este folosită pentru a elimina obiecte precum fișiere, directoare, legături simbolice și așa mai departe din sistemul de fișiere precum UNIX.

Cum ștergeți toate fișierele, cu excepția ultimelor trei dintr-un folder în Linux?

xargs rm -r spune să ștergeți orice fișier de ieșire din coada . -r înseamnă să ștergeți în mod recursiv fișierele, așa că dacă întâlnește un director, va șterge tot ce se află în acel director, apoi va șterge directorul în sine.

#Cum #mut #fișierele #excepția #unuia #în #Linux

You may also like...