Cum pot vedea Istoricul altor utilizatori în Linux?

Cum văd istoricul tuturor utilizatorilor în Linux?

În Linux, există o comandă foarte utilă pentru a vă arăta toate ultimele comenzi care au fost utilizate recent. Comanda se numește pur și simplu istoric, dar poate fi accesată și de privind la dvs. bash_history în folderul dvs. de acasă. În mod implicit, comanda history vă va afișa ultimele cinci sute de comenzi pe care le-ați introdus.

Care este comanda pentru a verifica istoricul utilizatorilor în Linux?

Pentru a-l vedea, lansați comanda ls -a.

  1. ls -a .  .. .  bash_history .bash_logout .bash_profile .bashrc.</li> <li> echo HISTSIZE 1000 echo HISTFILESIZE 1000 echo HISTFILE /home/khess/.bash_history.</li> <li> . ~/.bashrc.
  2. echoHISTSIZE 500 echoHISTFILESIZE 500.
  3. $ istoric -w.

Cum verifici istoricul în Linux?

O altă modalitate de a ajunge la această funcționalitate de căutare este prin tastând Ctrl-R pentru a invoca o căutare recursivă din istoricul comenzilor tale. După ce ați tastat acest lucru, promptul se schimbă în: (reverse-i-search)`’: Acum puteți începe să tastați o comandă, iar comenzile potrivite vor fi afișate pentru a le executa apăsând Return sau Enter.

Unde este stocat istoricul zsh?

Spre deosebire de Bash, Zsh nu oferă o locație implicită pentru stocarea istoricului comenzilor. Deci trebuie să-l setați singur în dvs ~/. fișierul de configurare zshrc.

Cum găsesc istoricul terminalului?

Pentru a vizualiza întregul istoric al terminalului, tastați cuvântul „istoric” în fereastra Terminal, apoi apăsați tasta „Enter”.. Terminalul se va actualiza acum pentru a afișa toate comenzile pe care le are înregistrate.

Cum verific istoricul Sudo?

Cum să verificați istoricul Sudo în Linux

  1. sudo nano /var/log/auth.log.
  2. sudo grep sudo /var/log/auth.log.
  3. sudo grep sudo /var/log/auth.log > sudolist.txt.
  4. sudo nano /home/USERNAME/.bash_history.

Ce este comanda history în Linux?

comanda istorică este folosit pentru a vizualiza comanda executată anterior. Această caracteristică nu era disponibilă în shell-ul Bourne. Bash și Korn acceptă această caracteristică în care fiecare comandă executată este tratată ca un eveniment și este asociată cu un număr de eveniment folosindu-se de care pot fi rechemate și modificate dacă este necesar.

Cum îmi caut istoricul?

Folosiți Ctrl+H pentru a accesa istoricul dvs. în Chrome. Istoricul apare pe o pagină întreagă într-o filă nouă, organizată pe timp. Utilizatorii de dispozitive mobile ar trebui să atingă meniul cu trei butoane și să aleagă Istoric. Puteți răsfoi istoricul căutărilor în Chrome folosind caseta de căutare din partea de sus a paginii Istoric.

Cum văd istoricul bash?

Tastați Ctrl R și apoi tastați o parte din comanda dorită. Bash va afișa prima comandă potrivită. Continuați să tastați Ctrl R și bash va trece prin comenzile de potrivire anterioare. Pentru a căuta înapoi în istorie, tastați Ctrl S in schimb.

Cum pot vedea fișierele istorice zsh?

Este un comanda încorporată zsh să scrie și să citească atât istoria din . fișierul zsh_history. fc -W va scrie în fișierul istoric. fc -R va citi din fișierul istoric.

Cum îmi cresc istoricul zsh?

Puteți seta dimensiunea fișierului istoric pe care zsh îl folosește cu variabila SAVEHIST. pune doar o linie în . zshrc (găsit în directorul dvs. de acasă) cum ar fi SAVEHIST=n pentru a salva până la n comenzi în istoricul dvs. (înlocuind n cu un număr, desigur).

Ar trebui să folosesc zsh sau bash?

În majoritatea cazurilor bash și zsh sunt aproape identice ceea ce este o ușurare. Navigarea este aceeași între cele două. Comenzile pe care le-ați învățat pentru bash vor funcționa și în zsh, deși pot funcționa diferit la ieșire. Zsh pare să fie mult mai personalizabil decât bash.

#Cum #pot #vedea #Istoricul #altor #utilizatori #în #Linux

You may also like...