Cum se caută un cuvânt în Unix?

Grep este un instrument de linie de comandă Linux / Unix folosit pentru a căuta un șir de caractere într-un fișier specificat. Modelul de căutare a textului se numește expresie regulată. Când găsește o potrivire, tipărește linia cu rezultatul. Comanda grep este la îndemână atunci când căutați prin fișiere jurnal mari.

Cum caut un cuvânt în Linux?

Căutați orice linie care conține cuvântul în numele fișierului pe Linux: grep nume de fișier „cuvânt”. Efectuați o căutare fără majuscule pentru cuvântul „bar” în Linux și Unix: grep -i „bar” fișier1. Căutați toate fișierele din directorul curent și din toate subdirectoarele sale din Linux pentru cuvântul „httpd” grep -R „httpd” .

Cum căutați o anumită linie în Unix?

Dacă sunteți deja în vi, puteți utiliza comanda goto. Pentru a face acest lucru, apăsați Esc , introduceți numărul liniei, apoi apăsați Shift-g . Dacă apăsați Esc și apoi Shift-g fără a specifica un număr de linie, veți ajunge la ultima linie din fișier.

Care este comanda pentru a căuta un cuvânt?

Pentru a deschide panoul Găsiți din vizualizarea Editare, apăsați Ctrl+Fsau faceți clic pe Acasă > Găsiți. Găsiți text tastându-l în caseta Căutați documentul pentru…. Word Web App începe să caute imediat ce începeți să introduceți text.

Cum caut într-un document un cuvânt?

The Tastele de comenzi rapide de la tastatură Ctrl + F și Command + F lucrează și în Microsoft Word. În Microsoft Word, versiunile mai vechi prezentau meniul Editare, iar opțiunea Găsiți se găsește în acel meniu. Versiunile mai noi de Word au o panglică, iar opțiunea Găsiți se găsește în fila Acasă, în partea dreaptă.

Cum găsesc un fișier recursiv în Unix?

Linux: Căutare recurstivă de fișiere cu `grep -r` (cum ar fi grep + find)

  1. Soluția 1: combinați „găsiți” și „grep”…
  2. Soluția 2: „grep -r”…
  3. Mai multe: Căutați mai multe subdirectoare. …
  4. Folosind recursiv egrep. …
  5. Rezumat: note `grep -r`.

Cum folosesc grep pentru a căuta un fișier?

Comanda grep caută prin fișier, căutând potriviri cu modelul specificat. Pentru a-l folosi, tastați grep , apoi modelul pe care îl căutăm și, în sfârșit, numele fișierului (sau fișierelor) în care căutăm. Rezultatul sunt cele trei linii din fișier care conțin literele „nu”.

Cum cauti un fisier?

Căutați File Explorer: deschideți File Explorer din bara de activități sau faceți clic dreapta pe meniul Start și alegeți File Explorer, apoi selectați un Locație din panoul din stânga pentru a căuta sau a răsfoi. De exemplu, selectați Acest PC pentru a căuta în toate dispozitivele și unitățile de pe computer sau selectați Documente pentru a căuta numai fișierele stocate acolo.

Cum găsesc o anumită înregistrare în Unix?

Scrieți un script bash pentru a imprima o anumită linie dintr-un fișier

  1. awk : $>awk „{if(NR==LINE_NUMBER) print $0}” fișier.txt.
  2. sed : $>sed -n LINE_NUMBERp fișier.txt.
  3. head : $>head -n LINE_NUMBER file.txt | tail -n + LINE_NUMBER Aici este LINE_NUMBER, numărul de rând pe care doriți să îl imprimați. Exemple: Imprimați o linie dintr-un singur fișier.

Ce este NR în comanda awk?

NR este o variabilă încorporată AWK și aceasta indică numărul de înregistrări procesate. Utilizare: NR poate fi folosit in blocul de actiune reprezinta numarul de linii procesate iar daca este folosit in END poate tipari numarul de linii procesate in totalitate. Exemplu: Utilizarea NR pentru a tipări numărul de linie dintr-un fișier utilizând AWK.

Cum selectez o anumită linie dintr-un fișier în Unix?

Pentru a extrage o serie de linii, să spunem liniile 2 până la 4, puteți executa oricare dintre următoarele:

  1. $ sed -n 2,4p somefile. txt.
  2. $ sed ‘2,4! d’ somefile. txt.

#Cum #caută #cuvânt #în #Unix

You may also like...