Întrebare: Raw este într-adevăr mai bun decât JPEG?

O imagine RAW conține o gamă dinamică și o gamă de culori mai largi în comparație cu o imagine JPEG. Pentru recuperarea luminii și umbrelor atunci când o imagine sau părți ale unei imagini sunt subexpuse sau supraexpuse, o imagine RAW oferă un potențial de recuperare mult mai bun în comparație cu JPEG. Potenţial de reglare şi control mai fin.

Ar trebui să filmez RAW sau JPEG sau ambele?

Deci, de ce aproape toată lumea recomandă filmarea RAW atunci? Pentru că sunt pur și simplu fișiere superioare. În timp ce JPEG-urile elimină datele pentru a crea o dimensiune mai mică a fișierului, fișierele RAW păstrează toate aceste date. Aceasta înseamnă că păstrați toate datele de culoare și păstrați tot ce puteți în ceea ce privește detaliile de evidențiere și umbre.

Semnificația tatuajului Medusa Ru
Semnificația tatuajului Medusa Ru

Fotografii profesioniști folosesc RAW sau JPEG?

Mulți fotografi profesioniști filmează în RAW, deoarece munca lor necesită postprocesare de imagini de înaltă calitate pentru tipărire, reclame sau publicații. Un alt lucru de remarcat este că JPEG nu este adesea folosit pentru lucrări de imprimare, deoarece este prea cu pierderi. Imprimantele produc formate de fișiere fără pierderi (TIFF etc.) cu cele mai bune rezultate.

Fișierele brute sunt mai clare decât JPEG?

JPEG-urile de la cameră au o claritate aplicată, astfel încât acestea vor apărea întotdeauna mai clare decât imaginea RAW neprocesată, demosaice. Dacă salvați imaginea RAW ca JPEG, JPEG rezultat va arăta întotdeauna exact ca imaginea RAW.

De ce JPEG-urile arată mai bine decât RAW?

Se datorează faptului că atunci când fotografiați în modul JPEG, camera dvs. aplică claritate, contrast, saturație a culorii și tot felul de mici ajustări pentru a crea o imagine finală complet procesată și arătosă. …

Conversia RAW în JPEG pierde calitatea?

Conversia RAW în JPEG pierde calitatea? Prima dată când generați un fișier JPEG dintr-un fișier RAW, este posibil să nu observați o diferență majoră în calitatea imaginii. Cu toate acestea, cu cât salvați de mai multe ori imaginea JPEG generată, cu atât mai mult veți observa o scădere a calității imaginii produse.

De ce nu ar trebui să tragi crud?

Asta pentru că formatul RAW este un set de date, mai degrabă decât o imagine. Deci, chiar dacă modificați datele din software-ul dvs. de editare, acesta va aminti în continuare datele originale care au ieșit direct din senzorul camerei dvs. Dimpotrivă, un lucru de reținut despre JPEG – orice editare a unei imagini JPEG este distructivă.

Ar trebui să filmați întotdeauna în RAW?

Ar trebui să fotografiați întotdeauna în format brut dacă faceți fotografii într-o situație în care este dificil să controlați expunerea luminii. Într-un fișier brut, puteți deseori să restaurați detaliile la lumini care au supraexpus pentru a completa alb și să salvați fotografii altfel inutilizabile.

Fotografii profesioniști filmează în JPEG?

Ei sunt fotograf. Nu și-au petrecut deloc timp în post-producție dacă este direct din fotografia camerei. Cu toate acestea spuse, nu este nimic în neregulă cu fotografierea în RAW și JPEG. Dar fotografi adevărați filmează pentru JPEG și se bazează pe RAW atunci când au nevoie.

De ce ar trebui să filmez în RAW?

Fotografierea în format RAW vă asigură că capturați cât mai multe culori într-o imagine, creând fotografii cu o gamă de culori și o adâncime de culoare mai mare. Acesta este motivul pentru care un peisaj viu colorat sau o scenă de modă vibrantă, cu o gamă largă de nuanțe și tonuri, probabil se va dovedi mai bine dacă fotografiați în RAW vs. JPEG.

De ce este JPEG atât de rău?

Acest lucru se datorează faptului că JPEG este un format de compresie cu pierderi, ceea ce înseamnă că o parte din detaliile imaginii dvs. se vor pierde atunci când sunt salvate pentru a păstra o dimensiune redusă a fișierului. Formatele de compresie cu pierderi fac imposibilă recuperarea datelor originale, astfel încât nu numai că imaginea este alterată, dar efectul este ireversibil.

Fotografii de nuntă filmează în RAW sau JPEG?

Aproximativ 99% dintre fotografi profesioniști de nuntă filmează în RAW. Imaginile RAW trebuie apoi editate înainte de a fi livrate clientului ca fișier JPEG sau TIFF.

De ce fișierele mele brute apar ca JPEG?

Ceva în sistemul dvs. vă încurcă mintea prin ascunderea extensiei RAW (CR2 IIRC) și arătând-o ca un alt JPEG. Dacă ați instalat ceva pentru a interpreta fișierele RAW, l-aș dezinstala și aș obține Adobe Camera RAW sau Lightroom (dacă doriți să vă gestionați și imaginile).

De ce fotografiile RAW par neclare?

Singurul motiv pentru care un RAW ar părea mai moale decât un JPG este că nu are încă atât de multă claritate. Acest lucru ajută fotografiile să arate clare, dar nu transformă o fotografie neclară foarte proastă într-o fotografie clară.

De ce fotografiile RAW par plate?

Unele camere stochează setarea balansului de alb a camerei în fișierul RAW, iar unii editori RAW o pot folosi; în caz contrar, editorii RAW vor ghici echilibrul de alb corect de aplicat. Acest lucru poate crea o diferență destul de vizibilă între JPEG din cameră și un RAW echivalent vizualizat într-un editor de imagini.

De ce sunt imaginile mele brute neclare?

Deci, dacă imaginile dvs. sunt sau par neclare, este fie pentru că sunt luate într-un mod care le face astfel, fie pentru că le luați pe un telefon – am avut un Huawei P20lite care a făcut imagini brute care de fapt arată neclare, dar puternic. doza de ascuțire a avut de obicei grijă de ea.

#Întrebare #Raw #este #întradevăr #mai #bun #decât #JPEG

You may also like...