Întrebarea dvs.: Cum obțin biletul Kerberos în Linux?

Cum obțineți bilete Kerberos?

Pentru a crea un bilet, utilizați comanda kinit. Comanda kinit vă solicită parola. Pentru sintaxa completă a comenzii kinit, consultați pagina de manual kinit(1). Acest exemplu arată un utilizator, kdoe, care creează un bilet pe propriul sistem.

Cum activez Kerberos în Linux?

Cum se instalează serviciul de autentificare Kerberos

 1. Instalați serverul și clientul Kerberos KDC. Descărcați și instalați pachetul de server krb5. …
 2. Modificați /etc/krb5. fisierul conf. …
 3. Modificați KDC. fisierul conf. …
 4. Atribuiți privilegii de administrator. …
 5. Creați un principal. …
 6. Creați baza de date. …
 7. Porniți serviciul Kerberos.

Unde pot găsi bilete Kerberos pe viață?

Navigați la Configurare computer > Politici > Setări Windows > Setări de securitate > Politici cont > Politică Kerberos. Dacă valoarea pentru „Durata de viață maximă pentru biletul utilizatorului” este 0 sau mai mare de 10 ore, aceasta este o constatare.

Kerberos este activat implicit?

Ce este Kerberos? Autentificarea Kerberos este în prezent, tehnologia de autorizare implicită utilizată de Microsoft Windows, iar implementările Kerberos există în Apple OS, FreeBSD, UNIX și Linux. Microsoft a introdus versiunea Kerberos în Windows2000.

Cum funcționează Kerberos în Linux?

Kerberos este un protocol de autentificare care poate oferi conectare la rețea securizată sau SSO pentru diverse servicii printr-o rețea nesecurizată. Kerberos lucrează cu conceptul de bilete care sunt criptate și poate ajuta la reducerea numărului de ori în care parolele trebuie trimise prin rețea.

Cum verific versiunea mea Linux Kerberos?

1 Răspuns. Conform link-ului (în întrebarea dvs.), ați rulat comanda: sudo apt-get install krb5-kdc krb5-admin-server. Această comandă instalează Kerberos KDC în versiunea 5. Numărul exact al versiunii depinde de versiunea Ubuntu: https://launchpad.net/ubuntu/+source/krb5.

Ce este comanda Kinit?

Comanda kinit este folosit pentru a obține și stoca în cache un bilet inițial de acordare a biletelor (acreditare) pentru principal. Acest bilet este utilizat pentru autentificare de către sistemul Kerberos. … Dacă Kerberos autentifică încercarea de conectare, kinit preia biletul inițial de acordare a biletelor și îl pune în memoria cache a biletelor.

Cum configurez clientul Kerberos?

Cum să configurați interactiv un client Kerberos

 1. Deveniți superutilizator.
 2. Rulați scriptul de instalare kclient. Trebuie să furnizați următoarele informații: numele domeniului Kerberos. Nume de gazdă principal KDC. Nume de gazdă slave KDC. Domenii de mapat pe tărâmul local. Nume de servicii PAM și opțiuni de utilizat pentru autentificarea Kerberos.

Cum configurez Kerberos?

Configurați directorul de utilizatori în Oracle VDI Manager.

 1. În Oracle VDI Manager, accesați Setări → Companie.
 2. În tabelul Companii, faceți clic pe Nou pentru a activa expertul Companie nouă.
 3. Selectați Tipul Active Directory și faceți clic pe Următorul.
 4. Selectați Autentificare Kerberos.
 5. Introduceți domeniul pentru Active Directory.

Ce este LDAP în Linux?

LDAP înseamnă Protocol schematic de acces la registru. După cum sugerează și numele, este un protocol ușor client-server pentru accesarea serviciilor de directoare, în special a serviciilor de directoare bazate pe X. 500. LDAP rulează peste TCP/IP sau alte servicii de transfer orientate spre conexiune.

Ce este biletul Kerberos?

Biletul Kerberos este un certificat emis de un server de autentificare, criptat folosind cheia serverului.

Cum verific expirarea biletului meu Kerberos?

Cât va dura biletul meu Kerberos? Un bilet durează optsprezece ore înainte de a expira. Puteți afla când va expira biletul dvs. sau dacă a expirat deja până la tastând klist într-o fereastră de terminal.

Cum îmi verific politica Kerberos?

Navigheaza catre Configurare computer >> Politici >> Setări Windows >> Setări de securitate >> Politici de cont >> Politică Kerberos.

#Întrebarea #dvs #Cum #obțin #biletul #Kerberos #în #Linux

You may also like...