Întrebarea ta: ce face comanda make install în Linux?

Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZE...
Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZEB Cluj
La ce folosește comanda make install în Linux?

se folosește comanda de instalare pentru a copia fișiere și a seta atribute. Este folosit pentru a copia fișiere la o destinație la alegerea utilizatorului. Dacă utilizatorul dorește să descarce și să instaleze un pachet gata de utilizare pe sistemul GNU/Linux, atunci ar trebui să folosească apt-get, apt, yum, etc, în funcție de distribuția lor.

Este necesar să faceți instalarea?

Prin convenție, aceasta poate fi ținta totală, dar nu neapărat. face instalarea construiește ținta specială, instalare. Prin convenție, aceasta preia rezultatele make all și le instalează pe computerul curent. Nu toată lumea are nevoie de instalare.

Ce acțiune face comanda make install?

Când faceți „make install”, programul make preia binarele de la pasul anterior și le copiază în unele locații adecvate, astfel încât să poată fi accesate. Spre deosebire de Windows, instalarea necesită doar copierea unor biblioteci și executabile și nu există nicio cerință de registru ca atare.

Ce face sudo make install?

După cum s-a răspuns mai sus, sudo make install vă permite să instalați fișierele în directoare care, altfel, sunt doar pentru citire pentru dvs. ca utilizator.

Ce face configurarea în Linux?

Scriptul de configurare este responsabil pentru pregătirea pentru a construi software-ul pe sistemul dumneavoastră specific. Se asigură că toate dependențele pentru restul procesului de construire și instalare sunt disponibile și află tot ce trebuie să știe pentru a utiliza aceste dependențe.

Cum rulez Windows Setup?

Fereastra Run oferă una dintre cele mai rapide moduri de a deschide instrumentul de configurare a sistemului. Apăsați simultan tastele Windows + R de pe tastatură pentru a o lansa, tastați „msconfig”, apoi apăsați Enter sau faceți clic/atingeți OK. Instrumentul de configurare a sistemului ar trebui să se deschidă imediat.

De ce să faci și să instalezi?

make urmează instrucțiunile Makefile și convertește codul sursă în binar pentru ca computerul să îl citească. face instalarea instalează programul prin copierea binarelor în locurile corecte, așa cum este definit de ./configure și Makefile. Unele fișiere Makefile fac curățare și compilare suplimentară în acest pas.

Make install are nevoie de sudo?

face instalarea de obicei are nevoie de drepturi sudo deoarece va instala aplicația în /usr/local sau /usr (uneori /opt ).

Cum rulezi make and make install?

Prin urmare, procedura generală de instalare va fi:

 1. Citiți fișierul README și alte documente aplicabile.
 2. Rulați xmkmf -a sau scriptul INSTALL sau configurați.
 3. Verificați Makefile.
 4. Dacă este necesar, rulați make clean, faceți Makefiles, face includes și make depend.
 5. Aleargă make.
 6. Verificați permisiunile fișierelor.
 7. Dacă este necesar, rulați make install.

Cum creez un fișier de configurare?

Cum se creează un Mms. Fișier cfg?

 1. Lansați editorul de text implicit al sistemului de operare. Poate fi Notepad pentru Windows sau TextEdit pentru Mac.
 2. Introduceți valorile sau comenzile dorite.
 3. Salvați fișierul ca „mms. cfg” de pe desktop sau în folderul de configurare respectiv al aplicației pe care o editați.
 4. Sub „Salvare ca tip”, selectați „Toate fișierele”.

Cum configurez Linux?

Configurați Linux

 1. Configurați Linux.
 2. Actualizați mașina.
 3. Actualizați mașina.
 4. Instalați gcc și faceți.
 5. JsObjects.
 6. Configurați Începeți.
 7. Configurați configurarea Ubuntu.
 8. Versiuni Ubuntu.

Ce este Modules_install?

sudo make modules_install este un pas în construirea propriului kernel Linux. Multe părți ale nucleului pot fi încorporate în k. Aceasta este o comandă pe care ați rula odată ce ați construit nucleul Linux pentru a instala părțile nucleului pe care le-ați construit ca module, în loc să fie încorporate în nucleu.

#Întrebarea #face #comanda #install #în #Linux

You may also like...